Maandag - Vrijdag : 08:30 - 17:30
info@ictmedia.nl
073 - 614 0070

Boardroom IT

BoardroomIT Nr. 1

Artificial Intelligence & Robotics

Het eerste nummer van Boardroom IT staat in het teken van Artificial Intelligence & Robotics. Routinebanen worden steeds vaker opgeslokt door robots en kunstmatige intelligentie. Robots zijn inmiddels slim genoeg om het fysieke, voorspelbare en saaie werk van mensen over te nemen. Vooral in de maakindustrie zijn de mogelijkheden voor robotisering groot. Maar ook administratieve dienstverleners, zoals boekhouders, accountants en auditors, moeten vrezen voor hun baan. Boardroom IT brengt de bedreigingen én kansen van AI en robotisering in kaart.

BoardroomIT Nr. 2

Secure!

Nummer 2 van Boardroom IT richt zich op cybersecurity. Beroepscriminelen zijn een steeds groter gevaar voor digitale veiligheid in Nederland. Ze organiseren zich steeds beter en maken gebruik van geavanceerde digitale aanvalsmethoden. Naast de overheid zijn bedrijven en burgers hiervan de dupe. Ransomware is inmiddels gemeengoed geworden. Advertentienetwerken zijn nog niet in staat gebleken ‘malvertising’ het hoofd te bieden. Digitale economische spionage door buitenlandse inlichtingendiensten zet de concurrentiepositie van Nederland onder druk. Hoe staat het met de digitale dijkbewaking?

BoardroomIT Nr. 3

Techonomy & Society

Nummer 3 van Boardroom IT beschrijft de dynamiek van en de vooruitgang en de wisselwerking tussen technologie, economie en maatschappij. De term ‘techonomy’ is een samentrekking van de woorden ‘technologie’ en ‘economie’. Technologie is tegenwoordig ‘embedded’ in machines, apparaten en mensen. Fiction wordt science. Het proces van exponentiële technologische vernieuwing zal ingrijpende gevolgen hebben voor de samenleving, de economie en de arbeidsmarkt. Nu al is de consument niet langer alleen afnemer, maar ook aanjager van technologie. Hoe blijven we de robots de baas en hoe houden we de economie gezond?

BoardroomIT Nr. 4

Sourcing Strategy

In nummer 4 van Boardroom IT staat strategic sourcing centraal. Globalisering is een van de aanjagers van strategic sourcing. Nieuwe markten worden ontsloten en bedrijven krijgen toegang tot een breder netwerk van leveranciers en potentiële partners. Intelligente IT-systemen zorgen ervoor dat informatie nauwkeuriger is en wereldwijd sneller kan worden gedeeld. Of het nu gaat om sourcing, outsourcing, offshoring of nearshoring. Bedrijven die succesvol zijn met strategic sourcing ontpoppen zich steeds vaker tot ketenregisseur. ‘The winner takes it all’.

BoardroomIT Nr. 5

Innovation, Transformation & Disruption

Boardroom IT nummer 5 gaat dieper in op de relatie tussen innovatie, transformatie en disruptie. Innovatie komt in verschillende soorten en smaken. Veel ondernemingen krijgen vroeg of laat te maken met innovaties die de bestaande concurrentieverhoudingen fundamenteel veranderen of zelfs teniet kunnen doen, de zogenoemde disruptieve innovaties. Disruptieve innovatie vraagt om meer dan alleen technologische innovatie. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld cloudtechnologie, mobiel internet, robotica, autonome voertuigen en geavanceerde materialen buitelen over elkaar heen. We staan aan de vooravond van de vierde industriële revolutie.

BoardroomIT Nr. 6

Cloud & Data

In deze zesde editie van Boardroom IT zoomen we in op het fenomeen Internet of Things (IoT). Het IoT is een netwerk van apparaten (‘dingen’) dat gegevens verzamelt via software en sensoren. Deze gegevens worden in de cloud opgeslagen en uitgewisseld met andere apparaten zodat interactie ontstaat. Wereldwijd zullen uiteindelijk miljarden apparaten continu met elkaar in verbinding staan en met elkaar communiceren. Het resultaat is een enorme berg gegevens. Het analyseren van deze big data zou wel eens hele verrassende inzichten kunnen opleveren. Het verbinden van mensen, computers, sensoren en netwerken in de cloud biedt ondernemers ondertussen de kans om nieuwe technologieën en diensten te ontwikkelen. Het dwingt ze tegelijkertijd tot nadenken over slimme meters en sensoren, beacons en smart cities.

BoardroomIT Nr. 7

CIODAY Special

T.B.D

BoardroomIT Nr. 8

Business Technology

Boardroom IT nr. 8 duikt in de wereld van Business Technology. Het aantal nieuwe topics in de IT is nauwelijks bij te benen. Bent u net gewend aan termen als social, mobile en agile, inmiddels schreeuwen Artificial Intelligence (AI), blockchain, chatbots en digital twins om aandacht. Hoe houdt u de vinger aan de pols? De discussies over nieuwe technologie en applicaties lopen mijlenver voor op de daadwerkelijke adoptie en acceptatie. Hoe bepaalt u het juiste tempo voor uw organisatie? Boardroom IT is betrouwbare kompas in tijden van digitale disruptie.

Echte vakbladen

Heeft u interesse in een van de bladen van ICT Media of wilt u meer weten over adverteer mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op

 

Vul het onderstaande formulier in.

Je naam (verplicht)

Je e-mailadres (verplicht)

Onderwerp

Bericht