Maandag - Vrijdag : 08:30 - 17:30
info@ictmedia.nl, redactie@ictmedia.nl, sales@ictmedia.nl
073 - 614 0070

Educatie

CIO Academy

Ook op eductief gebied geldt: join the club! De stichting CIO Academy heeft als doelstelling een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de kwaliteit van kennis en onderwijs, voor zittende en toekomstige CIO’s. De bestuursleden vertegenwoordigen het Nederlandse IT-veld: bedrijfsleven en overheid,
vraag en aanbod, onderwijs.

In 2010 hebben de stakeholders gewerkt aan een convenant waarin een tiental grote partijen zich committeert aan concrete activiteiten binnen de doelstelling van de stichting. Het gaat deels om het bevorderen van fundamenteel onderwijs, master classes, seminars, onderzoek en publicaties en voor een ander deel om certificering van ICT-functies en -beroepen. Een eerste, maar niet geringe stap is het nieuwe executive MBA-programma in Business & IT, verzorgd door Nyenrode en TU Delft. Het programma is gebaseerd op het Europese e-skills framework, een set van ICT-competenties die op initiatief van de Europese Commissie is geformuleerd.

De stichting CIO Academy, één van de partners van ICT Media, heeft inhoudelijk een grote invloed op het programma, maar respecteert de academische eisen van accreditatie (AMBA, EQUIS). Het nieuwe MBA- programma start weliswaar in Nederland, maar is vanaf het begin een Europees programma. In 2011 zullen enkele Europese business schools en universiteiten identieke programma’s gaan aanbieden. Deelnemers aan het programma kunnen dan in verschillende Europese steden modules volgen.

Euro Commissionar Neelie Kroes
“Europe is suffering from a growing professional IT skills shortage and a digital literacy deficit. These failings are excluding many citizens from the digital society and economy and are holding back the out-sized contribution IT use can make to productivity and growth – IT already accounts for 50% of all European productivity growth.”

ICT Academy

ICT Academy richt zich op actuele en verdiepende onderwerpen die aansluiten op de ontwikkelingen binnen de IT.

De interactieve en verdiepende IT Master Trainingen worden gekenmerkt door een best-practice opzet, actuele cases en deskundige docenten. Daarnaast geeft een gastspreker uit de CIO-community als ‘thema-ambassadeur’ zijn visie op het onderwerp van de training. Tevens vinden alle masterclasses plaats in Villa Voorburg te Vught.